CINEMA EN CURS: SINOPSIS

Fitxa tècnica i artística: Profesor Lazhar.

- Títol: Profesor Lazhar
- Títol original: Monsieur Lazhar. 
- Any de producció: 2011. 
-Gènere: Drama i esperança.
- País/os de producció: Canadà.
- Durada: 94 minuts.
- Direcció: Philippe Falardeau.
- Guió: Philippe Falardeau
- Música: Martin Léon.
- Fotografía: Ronald Plante.
- Producció: micro_scope.
- Direcció de fotografia, direcció artística, muntatge: Stéphane Lafleur
- Actors principals: 
Mohamed FellagSophie NélisseÉmilien NéronMarie-Ève Beauregard,Vincent MillardSeddik BenslimaneLouis-David LeblancDanielle ProulxBrigitte Poupart,Jules PhilipLouis ChampagneDaniel GadouasFrancine RuelSophie Sanscartier




Anàlisi narratiu: 

Aquest llargmetrtge va sobre un mestre d'educació primària algerià que substitueix una professora que es va suicidar (en una aula sense importar que els ses alumnes d'escasa edat la poguesin veure) en tràgiques circumstàncies. A l'escola entrarà en contacte amb un grup d'adolescents obsessionats amb la mort a causa de l'antiga professora. El seu carisma i manera de veure la vida serà fonamental per encarar el curs i canviar la vida dels seus alumnes i la seva propia.
constata amb molta efectivitat la importància d'un aprenentatge simbiòtic, fins on pot arribar a ser positiva la reciprocitat en el constant procés de formació, ja no en un marc escolar sinó global.
Professor Lazhar proposa una qüestió tan necessària com provocativa. La necessitat i l'obligació de parlar de la mort quan aquesta ens ha afectat d'alguna manera, assumint que aquest és un tema tabú que s'evita o es calla a propòsit per tal d'esquivar moments incòmodes . Perquè ... ¿Es pot educar des de la evasiva? Com seguir creient en el sistema quan alguna cosa ha trencat l'ordre establert? Com evitar que el viscut no influeixi a l'hora de donar o rebre classes? Com ensenyar llengua quan extramurs de la institució educativa succeeixen guerres, atemptats terroristes i coses atroços? Fets que, precisament, omplen la història de la millor literatura. O realment tot això es pot evitar des del microcosmos de l'aula?
 
Anàlisi tècnic:


Podem destacar diferents cognotacións que apareixen en escena. Per exeple: Els colors apagats que rodegen tan al protagonista principal com als alumnes (colors freds com el blau) i els colors més calents que crida a la vista que ens destaca l'esperança o la necesitat de canvi en la narració (el tronje) .
Hi ha molta poesia en aquesta posada en escena del canadenc Philippe Falardeau, que extreu part del guió d'una obra de teatre, un monòleg en el qual només intervenen el professor i les seves reflexions en veu alta.
Poques vegades pot paladejar un humor tan fi i sensible embolicant l'irremeiable de la mort i les negatives conseqüències si no s'admet.
 
Hi han moments on la convinació de paisatge i la múscia de fons fa molt més que no pas una veu en off que ens explica el que pensa  el protagonista (per exeple el moment del parc).


Anàlisi del sentit :

Aquest fil és una producció de "Micro scope" on el seu director,
Philippe Falardeau, a volgut transmitir molt més que el simple treball d'un profesor sino que ha fet com "una crítica" visió d'un suicidi i les seves cognotacións
 en front a uns nens de primaria.
La escenificació esta bastant treballada, s'han buscat els paisatges adecuats hi s'ha fet us de la crítica o fer dubtar a l'espectador a traves de la poesia.
   
Conclusions:

Un s'espera un relat sobre l'ensenyament i la figura del professor, una mica en la línia dels films més representatius que succeeixen en passadissos de col · legis i instituts com Ser i tenir, Avui comença tot o La classe, per citar tres pel · lícules francohablantes. I el que ens proposa el canadenc Philippe Falardeau és més profund i nou. Parla de la mort, i ho fa des del minut un: un nen descobreix el cos sense vida del seu professora depenent d'una biga, ia partir d'aquí, enmig de la commoció del centre educatiu que afecta docents, pares i alumnes, el relat ens presenta el misteriós senyor Lazhar, el nou professor de francès que substitueix l'antiga professora i que en les seves classes ensenyarà més coses que les conjugacions dels verbs.


TRAILER 


 
Títul: La parte de los ángeles
Títul original: The Angels'' Share
Any: 2012.
Duración: 106 min.
Génere: Coedia Dramàtica
País: Reino Unido, Francia, Bñelgica, Italia
Productora: Entertainment One, Sixteen Films, Why Not Productions, Wild Bunch
Direció: Ken Loach
Guió: Paul Laverty
 

 Anàlisi narratiu:




Anàlisi tècnic:



Anàlisi del sentit :


  

Conclusions:


Trailer















Pel · lícula: Blancaneus.
Direcció: Pablo Berger.
Països: Espanya i França.
Any: 2012.
Durada: 90 min.
Gènere: Drama.
Interpretació:
Maribel Verdú (Encarna, la madrastra), Daniel Giménez Cacho (Antonio, el padre), Pere Ponce (Genaro, el chófer), Ángela Molina (doña Concha), José Maria Pou (don Carlos), Inma Cuesta (Carmen de Triana), Macarena García (Carmen / Blancanieves), Sofía Oria (Carmencita), Ramón Barea (don Martín).
Guió: Pablo Berger, inspirat en el conte dels germans Grimm.
Producció: Pablo Berger, Ibon Cormenzana i Jérôme Vidal.
Música: Alfonso de Vilallonga.
Fotografia en B / N: Kiko de la Rica.
Muntatge: Fernando Franco.
Disseny de producció: Alain Bainée.
Vestuari: Paco Delgado.
Distribuïdora: Wanda Visió.








Anàlisi narratiu:




Anàlisi tècnic:



Anàlisi del sentit :


  

Conclusions:


Trailer

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario