Concepte i acció; <<Cal crear un art que, per les seves característiques própies, siguin el contrari dels objectes “mercaderia”: obres efímeres, obres espectacle, art al carrer, obres que demanin participació del públic, happenings, art destructible, invencions mentals, etc>>.
TITOL DE LA EXPO: El sant sopar.
NOM DE L' AUTOR ( INDIVIDUAL) O AUTORS( COL.LECTIVA): Organització CIT (centro de iniciativas y turismo)./ Pere Espaulella (fotògraf).
DATA O PERIODE: Maig de 1973.
ESTIL: Fotografia. Acció col·lectiva.
DESCRIPCIO OBJECTIVA, DENOTACIO ( TECNICA,MATERIALS,MIDES, DURADA ....):
És una fotografia, en blanc i negra, feta per Pere Espaulella a la Plaça de Perpinyà de Granollers.
Al centre d'aquesta; Magda González.
D'esquerra a dreta; Carles Díez, Ramon Lamarca, Xavier Vilageliu, Jaume Serra, Josep Eloi Ontiveros, Albert Granado, Francesc Sastre, Joan Ventura, Vinçents Viaplana, Joan Martínez, Paco Merino i Joan Milla Morell.
DESCRIPCIO SUBJECTIVA, CONNOTACIO ( SIGNIFICATS , IDEES):
És una fotografia on es representa el sant sopar. Però no com es descriu exactament a la bíblia sinó que, més aviat, amb 12 artistes/apòstols i en lloc de Jesús, l'única dona del col·lectiu. En aquest cas, la fotografia intenta denotar el seu punt revel.
DIBUIX ESQUEMATIC O ESBOS:
OPINIO PERSONAL:
Em sembla una idea principalment revel però, en segon lloc, també amb la intenció de fer entendre els demés el perquè de l'organització en col·lectiu.
SITUA LA PEÇA I L' ARTISTA EN UN CONTEXT HISTORIC ARTISTIC:
Podríem situar aquesta peça en un context on la guerra civil perdurarà fins el 75 (amb la mort de Franco). Lògicament, es prendran moltes mesures per censurar tot allò que no es vegi del gust de l'autoritat i ,per tant, els artistes (escriptors, il·lustradors, pintors, músics...) voldran anar contra corrent.
PARLA DEL DISCURS DE L'ARTISTA I AMPIA LA SEVA BIOGRAFIA :
Com són un grup en col·lectiu m'he agut de centrar sobre informació bàsica (successus, repercussions...)
"Art a Granollers" va ser una proposta fallida d'intervencions que s'havien de fer als carrers i a la porxada durant els mesos de Maig i Juny de 1973 per iniciativa de VIT. Algunes intervencions van espantar les autoritats i el projecte no es va dur a terme. Només es va realitzar el cartell, que va ser una acció en si mateix: el grup d'artistes de Granollers va ocupar la plaça de Porcs (actual plaça de Perpinyà) tot recreant l'escena bíblica del Sant Sopar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario